Add comment

Comments

Sigrid Hiemstra
4 months ago

Er is mij gevraagd een review te schrijven , bij deze. Na een aantal tegenslagen , waar niemand wat aan kon doen, hebben wij Lio ( voorheen Lambio) mogen ontvangen en opnemen in ons gezin . Lio is een vrolijke hond , hij vind alles en iedereen leuk zijn staart gaat altijd enthousiast heen en weer . Lio heeft al veel vriendjes/ vriendinnetjes gemaakt . Hij heeft zijn plekje gevonden 🥰.

Groetjes sigrid.

Maaike Zewald
5 months ago

Wij zijn de gelukkige eigenaren van Jerry (voorheen Jeremiah Ami). Jerry is enorm aanhankelijk, jolig, dol op mensen, dankbaar, vriendelijk naar de meeste honden, speels, waaks, een clown, eigenwijs, afwachtend, rustig, ongelofelijk lief en de beste vriend van onze andere hond. Wij zijn blij hem in ons leven te hebben.



Linda heeft ons gevraagd een review te schrijven. Dit kon ik niet klein houden, ik heb verschillende aspecten van de adoptie belicht, namelijk: het algemene proces, een hond uit het buitenland, over Linda en de kosten.



Het algemene proces:

Ons contact met Linda is ontstaan via verhuisdieren.nl. Wij dachten dat de hond in Alkmaar was, maar hij was in een verblijf in Albanië. Linda had veel foto’s en video’s van de hond. Ze wist veel over hem te vertellen. Ze dacht mee over welke hond bij ons zou passen. In Albanië hebben ze op verzoek getest of de hond met katten samen kon. Ze zijn ook naar de markt geweest om te controleren hoe hij reageerde op kippen. Van dit alles zijn filmpjes doorgestuurd.

Wij hebben uiteindelijk een afspraak gemaakt voor een ‘proefmaand’. Als het na een maand niet goed ging, zouden wij de hond ‘fosteren’ tot Linda een nieuwe eigenaar had gevonden via verhuisdieren.nl. Er was een soort contract waarin o.a. stond dat wij akkoord gaven foto’s en filmpjes te versturen op verzoek van Linda.

Linda is 27dec’21 naar Albanië vertrokken. Ze heeft daar de dierenarts nogmaals bezocht, paspoort, papieren en medicatie kwamen mee. Wij kregen foto’s en filmpjes van de reis en overnachting. 30dec’21 hebben wij ze opgepikt op station Rotterdam en zijn naar Alkmaar gereden. Bij haar thuis hebben we de overdracht rond gemaakt (laatste geld en papieren gewisseld) en konden we met de hond naar huis.

Na een paar dagen zijn we naar de dierenarts in Nederland gegaan. Als nieuwe eigenaar van een hond uit het buitenland ben je verplicht een UBN nummer aan te vragen via rvo.nl en daarvoor is je DigiD nodig. Met dit UBN nummer en het paspoort met chipnummer werd de hond op mijn naam gezet. De hond bleek goed op gewicht en de littekens waren oud. Alles wees erop dat de hond de voorgaande maanden fysiek goed verzorgd was.



Een hond uit het buitenland:

Wanneer je ervoor kiest een hond een tweede kans te geven in Nederland, is het belangrijk informatie in te winnen over wat je tegen kan komen aan fysieke en mentale problemen. Hierover is op verschillende websites wel informatie te vinden. Denk er niet te makkelijk over! Het kost veel tijd en energie. Hij weet niet hoe hij hoort te functioneren in huis. Fysiek zit onze hond onder de littekens, hij heeft hartworm en zijn poten staan scheef door calcium tekort tijdens zijn eerste jaren. Onze hond plaste in huis, at geen harde brokken, kende uiteraard geen enkele instructies en de meeste geluiden (o.a. op tv) waren vreemd voor hem. Hij wilde echter wel heel graag leren, dit maakte een wereld van verschil. We zijn niet streng voor hem geweest en hebben vooral positief gedrag beloond. Bij plassen in huis kreeg hij een simpele ‘Nee’ te horen en bij plassen buiten reageerde we enorm positief. Verder blijft lichaamstaal, intonatie en energie een stuk belangrijker dan woorden. De honden onderling hebben totaal geen taalbarrière overigens!

Ik heb een paar weken thuis gewerkt en heb het alleen zijn opgebouwd. Met geduld, rust, liefde en simpele duidelijkheid pakte Jerry de meeste dingen heel snel op en begon hij zijn plek te vinden in ons leven. Na 2 weken hebben wij aangegeven onze hond graag te houden. Wij verwachten nog af en toe contact met Linda te behouden en haar af en toe een foto en filmpje te sturen.



Over Linda:

Linda is een bijzondere vrouw. Ze heeft een enorm dierenhart en gaat zichzelf voorbij om ‘haar’ dieren een goed plekje te geven. Zij is geen broodfokker (onze hond is 7 jaar), verdient geen geld aan het vervoeren van ‘haar’ honden en katten en ze geeft veel van haar eigen tijd op om deze dieren op een menselijke manier te vervoeren. Onze communicatie is vooral via WhatsApp geweest. Ze denkt mee met het vinden van de juiste hond en wenst ‘haar’ dieren te blijven volgen en verwacht contact te kunnen blijven onderhouden, ook ver na de adoptie. Verder is Linda haar tweede naam en zal je op de officiële documenten ‘Maria’ tegenkomen. Ze is veganist, maar voert haar honden dagelijks kip. Zoals veel mensen met een mooie passie werkt ze instinctief, kan ze zichzelf verliezen en wat verstrooid overkomen. Linda werkt niet voor een stichting en doet deze werkzaamheden uit eigen beweging en uit pure liefdadigheid.



De kosten:

De kosten kunnen oplopen. De adoptiekosten zelf waren 425 euro. Tijdens contact met Linda gaf zij aan open te staan voor een hogere betaling vanuit ons. De reis zelf koste uiteraard al meer dan de adoptiekosten (retourvlucht en –trein, taxi’s en overnachtingen). Daarnaast was de hond behandeld in Albanië door een dierenarts. (huidprobleem, hartworm, chip en castratie). Voor de reis was nog een bezoekje nodig, een paspoort, medicatie en papieren zijn meegeleverd. Linda was door haar spaargeld heen (er waren dan ook al 9 honden in Nederland). Dus voor het deel wat wij niet betaalden, moest ze een lening afsluiten. Al met al hebben wij besloten meer te betalen dan de oorspronkelijke 425 euro en hebben daarnaast bijna alle reiskosten betaald.

Maaike Zewald
5 months ago

Wij zijn de gelukkige eigenaren van Jerry (voorheen Jeremiah Ami). Jerry is enorm aanhankelijk, jolig, dol op mensen, dankbaar, vriendelijk naar de meeste honden, speels, waaks, een clown, eigenwijs, afwachtend, rustig, ongelofelijk lief en de beste vriend van onze andere hond. Wij zijn blij hem in ons leven te hebben.



Linda heeft ons gevraagd een review te schrijven. Dit kon ik niet klein houden, ik heb verschillende aspecten van de adoptie belicht, namelijk: het algemene proces, een hond uit het buitenland, over Linda en de kosten.



Het algemene proces:

Ons contact met Linda is ontstaan via verhuisdieren.nl. Wij dachten dat de hond in Alkmaar was, maar hij was in een verblijf in Albanië. Linda had veel foto’s en video’s van de hond. Ze wist veel over hem te vertellen. Ze dacht mee over welke hond bij ons zou passen. In Albanië hebben ze op verzoek getest of de hond met katten samen kon. Ze zijn ook naar de markt geweest om te controleren hoe hij reageerde op kippen. Van dit alles zijn filmpjes doorgestuurd.

Wij hebben uiteindelijk een afspraak gemaakt voor een ‘proefmaand’. Als het na een maand niet goed ging, zouden wij de hond ‘fosteren’ tot Linda een nieuwe eigenaar had gevonden via verhuisdieren.nl. Er was een soort contract waarin o.a. stond dat wij akkoord gaven foto’s en filmpjes te versturen op verzoek van Linda.

Linda is 27dec’21 naar Albanië vertrokken. Ze heeft daar de dierenarts nogmaals bezocht, paspoort, papieren en medicatie kwamen mee. Wij kregen foto’s en filmpjes van de reis en overnachting. 30dec’21 hebben wij ze opgepikt op station Rotterdam en zijn naar Alkmaar gereden. Bij haar thuis hebben we de overdracht rond gemaakt (laatste geld en papieren gewisseld) en konden we met de hond naar huis.

Na een paar dagen zijn we naar de dierenarts in Nederland gegaan. Als nieuwe eigenaar van een hond uit het buitenland ben je verplicht een UBN nummer aan te vragen via rvo.nl en daarvoor is je DigiD nodig. Met dit UBN nummer en het paspoort met chipnummer werd de hond op mijn naam gezet. De hond bleek goed op gewicht en de littekens waren oud. Alles wees erop dat de hond de voorgaande maanden fysiek goed verzorgd was.



Een hond uit het buitenland:

Wanneer je ervoor kiest een hond een tweede kans te geven in Nederland, is het belangrijk informatie in te winnen over wat je tegen kan komen aan fysieke en mentale problemen. Hierover is op verschillende websites wel informatie te vinden. Denk er niet te makkelijk over! Het kost veel tijd en energie. Hij weet niet hoe hij hoort te functioneren in huis. Fysiek zit onze hond onder de littekens, hij heeft hartworm en zijn poten staan scheef door calcium tekort tijdens zijn eerste jaren. Onze hond plaste in huis, at geen harde brokken, kende uiteraard geen enkele instructies en de meeste geluiden (o.a. op tv) waren vreemd voor hem. Hij wilde echter wel heel graag leren, dit maakte een wereld van verschil. We zijn niet streng voor hem geweest en hebben vooral positief gedrag beloond. Bij plassen in huis kreeg hij een simpele ‘Nee’ te horen en bij plassen buiten reageerde we enorm positief. Verder blijft lichaamstaal, intonatie en energie een stuk belangrijker dan woorden. De honden onderling hebben totaal geen taalbarrière overigens!

Ik heb een paar weken thuis gewerkt en heb het alleen zijn opgebouwd. Met geduld, rust, liefde en simpele duidelijkheid pakte Jerry de meeste dingen heel snel op en begon hij zijn plek te vinden in ons leven. Na 2 weken hebben wij aangegeven onze hond graag te houden. Wij verwachten nog af en toe contact met Linda te behouden en haar af en toe een foto en filmpje te sturen.



Over Linda:

Linda is een bijzondere vrouw. Ze heeft een enorm dierenhart en gaat zichzelf voorbij om ‘haar’ dieren een goed plekje te geven. Zij is geen broodfokker (onze hond is 7 jaar), verdient geen geld aan het vervoeren van ‘haar’ honden en katten en ze geeft veel van haar eigen tijd op om deze dieren op een menselijke manier te vervoeren. Onze communicatie is vooral via WhatsApp geweest. Ze denkt mee met het vinden van de juiste hond en wenst ‘haar’ dieren te blijven volgen en verwacht contact te kunnen blijven onderhouden, ook ver na de adoptie. Verder is Linda is veganist maar voert haar honden dagelijks kip. Zoals veel mensen met een mooie passie werkt ze instinctief, kan ze zichzelf verliezen en wat verstrooid overkomen. Linda werkt niet voor een stichting en doet deze werkzaamheden uit eigen beweging en uit pure liefdadigheid.



De kosten:

De kosten kunnen oplopen. De adoptiekosten zelf waren 425 euro. Tijdens contact met Linda gaf zij aan open te staan voor een hogere betaling vanuit ons. De reis zelf koste uiteraard al meer dan de adoptiekosten (retourvlucht en –trein, taxi’s en overnachtingen). Daarnaast was de hond behandeld in Albanië door een dierenarts. (huidprobleem, hartworm, chip en castratie). Voor de reis was nog een bezoekje nodig, een paspoort, medicatie en papieren zijn meegeleverd. Linda was door haar spaargeld heen (er waren dan ook al 9 honden in Nederland). Dus voor het deel wat wij niet betaalden, moest ze een lening afsluiten. Al met al hebben wij besloten meer te betalen dan de oorspronkelijke 425 euro en hebben daarnaast bijna alle reiskosten betaald.

Peggy en Robert
8 months ago

Wij hebben afgelopen jaar een hond (Kutchi) van Linda hebben genomen (via de site). Linds is een erg betrokken en gepassioneerde vrouw waar het honden/katten aangaat. Ze redt honden van de straat uit Albanie. Ze gaat daar erg ver in en maakt mega veel kosten om de honden weer op te lappen en een goed huis voor hen te vinden.
Ze vraagt een vast bedrag als mensen een hond via haar nemen en ze vraagt mensen haar eventueel te sponsoren door bv een een bedrag te doneren of een bijdrage daarin te doen, naast het adoptiebedrag, zodat ze weer andere honden kan redden van de straat. Dit is uiteraard geen verplichting, maar vrijwillig.

Het voorbeeld van (onze) Kutchi: ze heeft hem gered en had hem in een opvang geplaatst, daar betaalde ze een maandelijks bedrag voor. Kutchi is echter door een hond in de opvang gebeten en ze hebben verzuimd hem naar de dierenarts te brengen, waardoor zijn poot erbij hing en ontstoken was. Ze kreeg een bericht dat Kutchi 'wat' gewond was. Bleek het dus ernstig te zijn en hij was broodmager geworden omdat ze de maandelijkse bijdrage in eigen zak staken.
Linda heeft Kutchi en nog andere honden daar weggehaald en in een kliniek door de plaatselijke dierenarts zijn poot (die niet meer te redden was) laten amputeren. Na een maand in de kliniek heeft ze hem elders ondergebracht, waar hij weer liefde, eten en een onderdak kreeg.
Wij hebben Kutchi daarna van verhuisdieren.nl geadopteerd. Ze heeft mega veel kosten voor hem gemaakt en dat heeft ze uit eigen zak betaald. Inmiddels heeft hij een protege. Wij hebben alleen het adoptie bedrag betaald.

Ik kreeg op aanvraag filmpjes en foto's van Kutchi en zelf heb ik nog contact opgenomen met de dierenarts van Kutchi in Albanie. Iedereen was zeer betrokken.

Ik kan me een beetje voorstellen dat mensen haar wat 'vreemd' vinden. Ik moest in het begin ook even aan haar wennen, maar heb haar leren kennen als een bevlogen vrouw met absoluut haar hart op de goede plaats. Gek op dieren en ze geeft haar laatste cent aan hen uit. Ze is absoluut Geen handelaar, op geen enkele manier. Ze wil het beste voor de dieren.

Paula Jansen
8 months ago

Ik ben juist heel blij met Linda en ze heeft de perfecte hond voor mij geregeld. Vanaf het eerste contact heeft ze me geheel op de hoogte gehouden en foto's gestuurd via WhatsApp en Gmail. Ik heb ook pas betaald nadat ik de hond in mijn handen had en dit bedrag zijn eigenlijk een bijdrage in haar kosten. Ik ben heel dankbaar dat ze op mijn pad is gekomen want ik ben heel gelukkig met Sweety Girly. Zij doet zo goed werk, daar kunnen mensen een voorbeeld aan nemen en puur uit liefdadigheid voor de arme honden.

Toon en Tamara
8 months ago

Wij hebben Lili geadopteerd via Linda. We zijn zeer te spreken over haar manier van werken. Ze is enorm betrokken, lief en betrouwbaar. En ze is een echte hondenredster!

Ze haalt op eigen kosten dieren op. Sommige nieuwe baasjes betalen mee aan de reis, anderen niet. Dat is vrijwillig. Wij hebben wel haar hele reis vergoed. Linda laat netjes alle gemaakte kosten zien. Vliegticket, treinkaartje etc. . We vinden het al prachtig dat iemand dit doet en willen niet dat iemand dat dan ook nog uit eigen zak moet betalen. En als de meeste mensen haar vergoeden kan ze meer dieren redden!

We appen nog steeds af en toe met elkaar omdat Linda wil weten hoe het met "haar" dier gaat. En wij het leuk vinden om te laten zien dat het goed gaat.

Ze zoekt voor ieder dier een passend gezin/persoon.
Ze is echt een topper.

Groeten,
Toon en Tamara

Kathy
8 months ago

We came into contact with Linda via verhuisdier.nl. When she heard that we were looking for a dog with a quiet character she recommended Dario. We asked many questions, which she answered readily, and we pored over the videos of Dario. He looked sad and defeated, but his face showed such a sweet temperament that we felt sure he just needed love and attention.

Three weeks later, Linda went to Milan to pick up Dario and another dog with a new home in NL. Tge dogs were first flewn from Albania Tirana into Italy. She kept us fully informed throughout the planning, during the trip and en route home. We loved seeing pictures of Dario as he travelled toward us! We picked him up from her at Schiphol, as she stepped off the train from Milan, and brought him home.

His first week was very disorienting for him, and he was very cautious and withdrawn as he tried to come to terms with everything new. But he has settled happily now and knows us all, wags his tail when we come into the room, follows us around, loves to go for walks and absolutely adores attention and petting. And he is starting to show a silly side, throwing his toys into the air and springing upon them. He is going to have quite a sense of humour!

Linda has been very responsive and supportive through the whole process. Her dedication to these beautiful animals is truly heart-warming and she will do anything to help them find happy new homes. We cannot thank her enough for finding us our beautiful lad. We look forward to many happy years with him.

FWIW, 2 practical bits of advice we got from a dog behaviour professional who is familiar with adopting dogs from abroad.

First: when a dog comes from abroad it loses everything that was familiar ---smells, food, people, places, other dogs, everything --- and it needs time to adapt. It can take up to 6 months for a dog’s true character to bloom in a new setting. The two things that help most are routine---the same thing at the same time every day, so the new things become familiar---and great patience. It may take many tiny steps to encourage a dog to get into the car, or walk past something that frightens him. But with time and encouragement, he will get there.

And second: be prepared for the fact that information from somewhere like Albania is not always entirely accurate. For instance, Dario’s papers said he was about 2-3 years old, but our vet estimates he is between 4 and 5.We don’t mind at all, we love him just as he is; just bear in mind that you may need to be a bit flexible.

Debbie
10 months ago

Op 8 Augustus 2021 gingen we Sunny ophalen,op Amsterdam Centraal we waren zenuwachtig omdat we heel blij waren dat we eindelijk Sunny in het echt gingen zien, Vanaf het moment dat we thuis waren ging het allemaal heel goed en gelukkig ook met de hond en de poes die hier al woonde dus daar zijn we heel blij mee. Sunny en Sky(onze andere hond) kunnen het heel goed met elkaar opschieten. De eerste week en nog een paar dagen was het natuurlijk wennen voor Sunny en de anderen . Maar nu gaat het allemaal heel goed. Sunny is heel graag in de tuin. Hij verstopt zich altijd in de bosjes🤣 en dan moesten we hem echt halen want dan wilde die niet naar binnen komen. Maar nu als we hem roepen komt hij aangehuppeld . En zodra die de riem hoort word die helemaal blij. Want dan gaan we naar buiten. We zijn heel blij. Sunny is geweldig.

Groetjes Debbie & Ashley

Paula Jansen
a year ago

Goedendag

Ik ben Paula Jansen en woon in Nederland in Velsen Noord.
Ik kwam via Marlinda in contact met Sweety Girly, een straathond die ik graag wilde adopteren. Marlinda heeft al die tijd contact met mij gehouden via mail en WhatsApp over het wel en wee van Sweety Girly. Tevens heeft zij steeds uitgelegd wat de procedure was en heeft Marlinda Sweety Girly voor mij naar Nederland gevlogen. Ik ben echt heel erg blij met deze mooie meid, een echte schat. Mocht je net als ik een hond willen adopteren neem contact op met Marlinda dan weet je dat het eerlijk is en goed gaat.

Mvg Paula Jansen

Peggy en Robert
a year ago

Op 30 juni is Kutchi bij ons gekomen.
1 van onze 3 honden hadden we pas in laten slapen en Kutchi kwam op ons pad via verhuisdieren.nl. We hebben zelf 2 husky kruisingen en Kutchi leek ons daar prima bij passen. Het feit dat hij 3,5 poot heeft hoefde geen belemmering te zijn.
Vanaf de 1e dag past hij prima bij onze 2 honden. Ze accepteren elkaar volledig.
De eerste dagen moest hij bijkomen van de reis en alle indrukken. Ook het lopen ging moeilijk, conditie had hij niet. Dat veranderde echter snel: we gaan met hem naar het bos, de hei en uitlaatplaatsen. De ondergrond is daar zachter wat het lopen makkelijker maakt. Inmiddels heeft hij een veel betere conditie en flink wat spieren erbij gekregen. We zijn nu bezig voor een protege voor zijn poot, zodat hij weer op 4 poten kan lopen.

Kortom we zijn erg blij met Kutchi. het is een hele lieve hond, maar het is geen watje, hij heeft pit en dat laat hij steeds meer zien.
Met z'n drieën vormen ze een leuk koppel wat voor elkaar opkomt.

Groetjes,
Robbert en Peggy van Steijn